Uppstart för sex nya spelutvecklingsteam

Bootcamp2_2019.jpg

The Game Incubator är en del av Science Park Skövde med uppgift att hjälpa till att skapa och expandera spelindustrin i Sverige. För ett par veckor sedan började 38 personer, uppdelade på sex team, sin utvecklingsresa inom spelindustrin med en två dagar lång så kallad bootcamp.

Personer som har en spelidé har möjlighet att ansöka om att få bli antagna till The Game Incubator och därigenom få tillgång till utbildning, coacher och lokaler inom Science Park Skövde. Två gånger per år hålls en bootcamp som går ut på att teamen ska verifiera sin spelidé. Om den håller, kommer de tillbaka efter tre månader och presenterar sin idé för en panel bestående av affärsutvecklare från Science Park Skövde, etablerade dataspelsbolag och potentiella investerare.

– Vi utrustar teamen med de färdigheter som krävs för att driva en spelstudio och lansera sina första produkter på en global marknad, berättar Per Holmén Dahlin, affärsutvecklare vid Science Park Skövde.

Det första steget för att komma vidare i processen är att säkerställa att det finns en köpare, någon som vill använda spelet. Det ska teamen testa under de kommande tre månaderna.

– Vi som arbetar som affärsutvecklare träffar teamen en gång per vecka för att se hur det går för dem och hjälper dem i rätt riktning om vi ser att det behövs, säger Per Holmén Dahlin.

Läs mer och ansök här om du tycker att The Game Incubator verkar intressant.