V Rising släpps till Playstation 5 under 2024

Stunlock_PS5.jpg

Parkföretaget Stunlock Studios, skaparna bakom vampyröverlevnadsspelet V Rising, förbereder sig för att göra sin debut på PlayStation 5 senare i år.

Detta markerar V Risings och Stunlock Studios första steg mot att upptäcka konsolvärlden.

- Det känns som att det var igår vi började vår Vampyrsaga. Nu, med tacksamhet mot våra partners som Unity, Sony, Auroch Digital, och alla våra investerare som har haft tro på oss och våra beslut, står vi här på randen till något stort – V Rising till PS5, säger Rickard Frisegård, vd på Stunlock Studios och fortsätter:

- Den här resan har varit allt annat än enkel, men otroligt givande. Jag är så tacksam för varje hejarop, varje stöttande tillrop från vår lokala hubb och alla i branschen. Det är tack vare denna kombination av internationellt samarbete och lokalt stöd vi står här idag, redo att ta oss an PS5. Att äntligen kunna dela med oss av V Rising till PS5 är en dröm som blir verklighet. Det här är bara början – det bästa är ännu inte här. Vi har fler överraskningar i ärmen och jag kan knappt vänta på att få visa er vad vi har kokat ihop.

V Rising följer den framgångsrika modellen för Valheim, ett överlevnadsspel signerat Iron Gate och som sålde tre miljoner exemplar inom sina första 18 månader. Stunlock Studios och Iron Gate är båda två framgångsrika spelföretag som är sprungna ur Science Park Skövdes startup-program och en del av Sweden Game Arena.

- Vill också passa på att ge ett varmt tack till Science Park Skövde och Sweden Game Arena för deras outtröttliga stöd och hejarop. Er uppmuntran och stöd spelat en viktig roll i vår resa, avslutar Rickard.