Västsvenska inkubatorer lanserar ny podd om startups och entreprenörskap

Klara_färdiga_entreprenör_omslag_MyNewsDesk.jpeg

Nu släpps första avsnittet av intervjupodden Klara, Färdiga, Entreprenör där västsvenska entreprenörer berättar om sina innovationer, startupresor och lärdomar de samlat på sig. Bakom podcasten står inkubatornätverket West Swedish Incubators, som Science Park Skövde är en del av. Målet är att lyfta innovationskraften i Västsverige och få fler att våga satsa på sina affärsidéer.

– West Swedish Incubators är ett samarbete mellan åtta inkubatorer i Västsverige. Genom podden vill vi lyfta fram spännande startups från inkubatorerna med målet att inspirera ännu fler att våga satsa på sin idé. Men också att öka kännedomen om vilka vägar som finns att gå för att få hjälp på vägen, säger Klementina Österberg, VD vid GU Ventures och projektansvarig för det västsvenska samarbetet.

Podden vänder sig till alla som är intresserade av affärsutveckling och entreprenörskap.

Mikael Jarefjäll Weidestam från 24 Duty först ut
I pilotavsnittet som nu finns tillgängligt på Spotify möter vi Mikael Jarefjäll Weidestam som grundat bolaget 24 Duty, en förmedlingstjänst av hantverks och hushållsnära tjänster via en app med stort fokus på kundupplevelsen. Mikael berättar om sitt entreprenörskap, resan om att gå från idé till lansering och om vilket stöd han får av inkubatorn Borås INK. Det stora fokuset just nu är att ta in kapital och Mikael delar öppenhjärtigt med sig om sina tankar och erfarenheter kring att hitta rätt finansiering framåt. Sedan avsnittet spelades in har 24Duty.se stängt en finansieringsrunda och säkrat kapital med upp till SEK 10 miljoner.

Pilotavsnittet programleds av Sara Kallin från Borås INK men kommande avsnitt leds av programledaren Tomas Tränkner. Tomas är välkänd från bland annat podden Entreprenörsdriv som är Sveriges äldsta och största podcast inom företagande och drivkrafter.

Entreprenörer från hela Västsverige
Det första avsnittet släpps idag, och därefter kommer nya avsnitt släppas en gång i månaden. Under säsongen möter vi entreprenörer från Borås INK, Science Park Skövde, Innovatum Science Park i Trollhättan och de fem Göteborgsbaserade inkubatorerna GU Ventures, Chalmers Ventures, Brewhouse Inkubator, Sahlgrenska Science Park, och Founders Loft.

I kommande avsnitt hörs bland annat Linn Rosenqvist och Hanna Lautse som som grundat Herbox. Bolaget som under det senaste året synts flitigt i media för sitt arbete med att tillgängliggöra mensskydd. Vi möter också Ebba Fröling från det prisade food-techbolaget Mycorena som tagit fram ett innovativt svampprotein.

– Som lyssnare får du bekanta dig med såväl kända som okända ansikten och ta del av en rad lärdomar och tips. Västsverige är en av Europas ledande innovationsregioner och det vill vi lyfta. Här finns otroligt många spännande människor och idéer, avslutar Klementina.

Lyssna på avsnittet på Spotify

Lyssna på avsnittet på Soundcloud

Podden möjliggörs genom finansiering av Västra Götalandsregionen, EU:s regionala utvecklingsfond och Göteborgs universitet.

Kontakt West Swedish Incubators:
Klementina Österberg, VD GU Ventures och projektansvarig för West Swedish Incubators
klementina.osterberg@ventures.gu.se
070 - 440 11 90