Vi välkomnar två nya kollegor till vårt team

Bild_Conny-Inger1200.jpg

Nu har vi förstärkt vårt team med två nya medarbetare som kommer att jobba med affärsutveckling och att coacha företag i Falköping respektive Lidköping. Vi säger hej och välkommen till Conny Johansson och Inger Rydén!

Hej Conny!

Kan du berätta lite kort om dig själv och dina tidigare arbetserfarenheter?

Jag bor i Skörstorp, mellan Falköping och Tidaholm, tillsammans med min fru och en hemmaboende dotter. Den äldre dottern är utflugen sedan ett par år.

Huvudparten av mitt yrkesliv har handlat om marknadsföring och projektledning. Som 25-åring startade jag egen reklambyrå vilket snart ledde mig till en anställning på Kinnarps under 13 år, som ansvarig för marknadskommunikation. Därefter följde fem år med egna reklambyrån Formagera i Falköping tillsammans med två kollegor och delägare. Sedan snart 15 år är jag soloprenör med egna företaget Lofthouse Kommunikation som huvudsakligen varit en reklambyrå, men som även sysslat en del med projektledning i olika landsbygdsutvecklingsprojekt. Sedan 2016 är min huvudsakliga syssla att som konsult vara rådgivare och verksamhetsledare på NyföretagarCentrum i Falköping samt rådgivare i Tidaholm. Varje år sätter jag mig ned med drygt 200 personer som har funderingar och frågor kring en uppstart av ett nytt företag. Det är ett mycket givande uppdrag både vad gäller att stödja och utveckla det lokala näringslivet, men även socialt i det att jag får lära känna och stödja så många människor i deras egen personliga utveckling.

Varför sökte du tjänsten som affärscoach? Och vad ser du mest fram emot?

NyföretagarCentrum Falköping är en lokalt ägd och styrd, fristående ideell förening som de senaste åren sett en fyrfaldigad omfattning av verksamheten. När frågan om att upprätta en lokal nod till Science Park Skövde i Falköping väcktes, föredrog kommunen att NyföretagarCentrum åtog sig uppdraget. Personligen ser jag det som en mycket fin möjlighet att vidareutvecklas som rådgivare och affärscoach samt givetvis dra nytta av och utveckla mitt egna lokala nätverk av såväl nya som etablerade företagare bland Falköpings näringsliv. Min nyfikenhet och vilja att utveckla både mig själv och näringslivet blir bra drivkrafter i det arbete vi har framför oss. Att dessutom få ett stort gäng nya kollegor vid Science Park och en djupare inblick i verksamheten där, är en viktig och trevlig bonus som kommer att berika mig fint.

Hej Inger!

Kan du också berätta lite om dig själv och dina tidigare arbetserfarenheter?

Jag är uppvuxen i Lidköping, men har bott i Skövde sedan 2012. Bor idag i Skultorp och har tre vuxna barn och tre barnbarn.

Min tidigare anställning hos IDC West Sweden AB har gett mig stor erfarenhet av att stötta industriföretag och en stor inblick i projektledning av EU-projekt. Jag började som produktionscoach där mycket handlade om att stötta företag i sitt LEAN-arbete, som kort kan sammanfattas produktionseffektivisering. Under tiden hos IDC har min egen utveckling tagit stora steg. Jag har fått möjligheten att leda projekt av olika karaktär och har genomgått en gedigen utbildning i förändringsledning och coachning. Coachning är centralt i arbetet med ledarskap och företagsutveckling. Det är människor i företagen vi arbetar med och det är av största vikt att kunna lyssna in var de befinner sig för att kunna inspirera och coacha dem framåt. Samverkan med andra aktörer har också varit en central del i arbetet på IDC, vilket gör att jag har rätt bra koll på olika aktörer och vad de kan stötta företagen med.

Innan jag började hos IDC arbetade jag på ett tillverkande företag i Lidköping med främst försäljning, logistik och produktionsplanering. Den tiden gav mig en bred och djup förståelse hur företag fungerar, en stark känsla för service både mot kunder och internt i företaget. Här utvecklades jag till en verklig lagspelare där min förmåga att lyssna, kommunicera och ständigt hitta nya vägar tillsammans växte. Att tillsammans nå resultat man inte ser från början eller tror är möjliga, är det bästa som finns och det som ger mig drivkraft.

Varför sökte du tjänsten som affärscoach? Och vad ser du fram emot med din nya roll?

Jag blev nyfiken på tjänsten då den innehåller stort fokus kring affärsutveckling och att få arbeta lite bredare med olika branscher. I Lidköping satsar man på näringslivsutveckling och det nystartade samarbetet med Science Park Skövde gör tjänsten extra intressant. Det känns inspirerande och utvecklande att få arbeta i ett nytt sammanhang. Jag ser fram emot att lära mig mycket nytt och få möjlighet att utveckla tjänsten. Det ska bli oerhört spännande att få vara en länk för Science Park Skövde att nå ut till en större region.

Lidköping som är min hemstad ligger mig varmt om hjärtat och jag tillbringar mycket tid där sommartid. Delar av min familj bor i Lidköping, jag känner staden väl, har många vänner och kontakter. Att få möjligheten till en spännande tjänst i min hemstad känns otroligt roligt och inspirerande, nästan overkligt.

Publicerad: