Videquus och Piktiv har tecknat avtal

Videquus och Pikiv tecknar avtal

Två av företagen i Science Park Skövde – startup-bolaget Videquus, som utvecklar en intelligent kamera för hästar, och det lokala utvecklingskonsultbolaget Piktiv – har tecknat ett avtal. Företagen har samarbetat sedan hösten 2017 då arbetet med lanseringen av Videquus 1.0 var i fokus. Nu har samarbetet tagits till en djupare nivå där Piktiv säljer tjänsten ”utvecklingsavdelning” till Videquus.

Samarbetet innebär att Piktiv blir en integrerad del av Videquus och kommer att agera i stort sett som om de vore Videquus egna anställda. Från Videquus perspektiv innebär det att såväl spets som bredd inom hela den tekniska strukturen täcks in utan att behöva anställa tre-fyra olika personer. Piktiv får en bas i sin verksamhet att växa vidare från som ett led i sin tillväxtsatsning. Dessutom får de arbeta med ett projekt inom Artificiell Intelligens, AI, som blir ett värdefullt referensuppdrag.

– En av de främsta utmaningarna för ett startup-bolag som arbetar med utveckling, är att säkra rätt kompetens och behålla den. Genom detta samarbete kan vi fokusera helt på att utveckla världens bästa AI-tjänst för hästbeteende utan att behöva tappa tid på rekrytering. Jag är väldigt glad över att få arbeta vidare med Piktiv och deras kompetenta personal, säger Linus Jernbom, vd för Videquus.

Företagen gynnar varandra

Både Videquus och Piktiv är verksamma i Science Park Skövde, vilket har gjort det möjligt att ha en tät kontakt som bygger på såväl avtal som förtroende. Samarbetet är ett framgångsexempel på hur ett kluster av duktiga företag kan gynna varandra och säkerställa att affärer och arbetstillfällen skapas lokalt.

Avtalet som nu tecknas är värt minst 1,8 miljoner kronor och kommer att leda till en nylansering av Videquus 2.0 med helt ny Artificiell Intelligens som ska ge hästägare unika insikter och analyser kring vad som händer i boxen när ingen är där.

– Videquus är ett väldigt spännande bolag, vilket gör det extra kul att kunna fortsätta arbeta tillsammans och ta ett ännu större ansvar för att bygga en riktigt intelligent kamera för hästar. Vi vill kunna erbjuda startup-bolag den utveckling som behövs för att smarta idéer ska bli verklighet. Det här blir en bra möjlighet för oss att visa att vi kan det, säger Jonas Bjering, vd för Piktiv. 

Om Videquus AB
Videquus utvecklar och erbjuder ett intelligent övervakningssystem för hästar. Bolaget grundades 2016 i Flyinge. Visionen är att ta den senaste teknologin till stallet för att göra hästägandet tryggare, roligare, mer ekonomiskt och mer kunskapsbaserat. 2018 lanserades version 1.0 av Videquus intelligenta kamera med bildigenkänning och maskininlärning. Sedan dess har företaget bland annat funnits med på Gothenburg Horse Show, FEI World Cup Finals i Paris Falsterbo Horse Show och Jönköping Horse Show.
Läs mer om Videquus här.

Om Piktiv AB
Piktiv AB är ett konsultbolag inom systemutveckling, digital marknadsföring och analys. Med tio anställda utvecklar företaget sedan 2009 avancerade system till både internationella och lokala kunder. Utvecklingen sker i självorganiserande team av utvecklare där djup förståelse för sina kundernas affärsidéer kombineras med hög teknisk kompetens och ett effektivt agilt arbetssätt. Piktiv har kontor i Skövde och Örebro.
Läs mer om Piktiv här.