Nyfiken på: Lisa Kolfjord

Nyfiken-på_1200.jpg

I Science Park Skövdes nya intervjuserie ”Nyfiken på…” möter vi olika parkmedarbetare under lite annorlunda former. Här skippar vi frågor som rör företagets ekonomi, tillväxtresor och affärsplaner. I stället ställer vi frågor som rör just personen. Vad fikar du helst på, vem vill du ska spela huvudrollen i filmen om ditt liv och vilken är den värsta present du någonsin fått?

Säg hej till Lisa Kolfjord, 3D grafiker på spelstudion Iron Gate där hon varit sedan 2020. Ett av de första projekten hon fick ta sig an var spelsuccén Valheim och nu skapar hon dagligen modeller av svärd, rustningar och fiender för olika dataspel. Ett jobb hon utför med glädje och likställer med en av sina största hobbys.

LisaTveitKolfjord.JPG

Jag fick en tvål på ett födelsedagskalas en gång, då blev jag lite förolämpad.

Hemort: Jag kommer ifrån Malmö men bor nu i Skövde. Jag flyttade hit när jag skulle studera spelutveckling på Högskolan.

Vad gör att du trivs med ditt jobb?
Jag har alltid varit kreativ och tyckt om att skapa och pyssla. Nu får jag betalt för att göra min hobby. Sedan har jag väldigt bra kollegor också.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Då läser jag böcker och hänger med min katt. Det blir mycket fantasy, det har jag tyckt om sen jag var liten och började läsa Vargbröder.

Du får 10 miljoner kronor och måste använda dem inom en månad. Vad gör du?
Jag skulle nog bränna dem på ett riktigt lyxigt hotell med extra allt när det kommer till service och bekvämligheter. Helst någonstans där jag kan bada också.

Om du skulle göra en film om ditt liv, vem skulle spela huvudrollen?
Jag kan inte vara så fräck att jag likställer mig själv med en Hollywoodkändis, men den här lilla apan som är med i ”Natt på museet”, den kan få spela mig. Det känns som att livet så ofta bara pågår och det känns som att det hade visualiserats bäst utifrån ett djurs perspektiv. Alla andra i filmen hade kunnat porträtteras av människor dock.

Ditt hem är på väg att brinna upp, vad lämnar du helst kvar?
All disk.

Vilken hushållssyssla hatar du mest av allt?
Jag var på väg att svara disken här också, men sen insåg jag att det nog är ännu värre att skura golven. Man dammsuger och tänker att, ”nu är jag färdig”, men så inser man att det är man ju inte alls. Det är hemskt.

Vilken tv-program skäms du lite för att du kollar på?
Jag tycker att 90 Day Fiancé är jättekul.

Vilken är den värsta present du någonsin fått?
Jag fick en tvål på ett födelsedagskalas en gång, då blev jag lite förolämpad. Det var säkert en fin tvål men jag var bara tio år så jag fattade verkligen inte grejen med det.

Vad har du för musiksmak?
Kaotisk. Jag lyssnar på så mycket olika, alltid ifrån punk till Kpop och Shakira. Jag kan också ha Disneylåtar på repeat i veckor i sträck.

Vilken historisk händelse skulle du vilja ha varit med om?
Det känns som att de riktigt coola händelserna ligger framför oss. Typ som den dagen vi möter aliens eller kan åka på rymdsemester på månen. Där hade jag lätt kunnat bränna av mina tio miljoner kronor.

Vad lagar du för mat när du ska göra gästerna extra nöjda?
Då lagar jag inte utan köper i stället hem färdig mat.

Vilken pryl klarar du dig inte utan?
Mina varma sockor. Jag fryser kroniskt.

Vad fikar du helst på?
Allt som innehåller choklad.

Om du skulle ge ditt 15-åriga jag ett råd - vad skulle det vara?
Om du ska klippa en modern frisyr, gör det hos en modern frisör och inte hos en tant som bara klipper tanter.

Tidigare intervjuer i denna serie