Sweden Game Conference är igång

Anders Ygeman (S) invigde Sweden Game Conference 2019

För tionde året i rad öppnades under onsdagen Sweden Game Conference i Arena Skövde. Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) var den som officiellt invigde eventet som pågår fram till fredag. – Vi pratar ibland om det svenska musikundret, men jag undrar om inte spelundret är minst lika fantastiskt, sa Ygeman.

Ett 50-tal föreläsare från stora delar av världen och drygt 40 små och stora dataspelsföretag, forskningsprojekt och studentproduktioner! De utgör grundstommen vid årets konferens och tillhörande utställning. De digitala skärmarna i hallen fylls av ljud, ljus och spännande figurer. Sorlet hålls på en angenäm nivå. Det är intressant att gå runt och kika på alla kreativa, innovativa spel.

Kenneth Johansson, verksamhetsansvarig för startup-verksamheten vid Science Park Skövde talade vid sitt öppningsanförande om Game Intelligence Center i Skövde.

– Vi är redan idag framstående inom dataspel och spelutveckling. Många framgångsrika dataspelsföretag har startat sin resa hos oss i Science Park Skövde, men vi är inte nöjda, vi vill mer. Vi kommer att fortsätta arbeta för att bli ett ännu bättre Game Intelligence Center. Här ska man kunna studera, forska, utveckla, investera, starta företag, men också bo och andas spel. Vi vill ta ett helhetsgrepp i Science Park Skövde för att ytterligare positionera Västra Götalandsregionen och Skövde kommun inom spelutveckling. Vår valuta är kunskap, säger Kenneth Johansson.

På lördag den 19 oktober öppnas dörrarna för allmänheten som då bland annat kan testa spel och träffa spelutvecklare.

Taggar

Publicerad: