Program

Har du en affärsidé som du vill förverkliga och leva på? Då ska du söka till något av våra program för startups; IT/Tech eller spel. Att skicka in din ansökan till oss kan vara det första steget på en spännande resa, från idé till ett växande företag.

När du har skickat in din ansökan kommer vi att kontakta dig så snart som möjligt. Om du och din idé går vidare till vårt Startup Camp för IT/Tech eller Boot Camp för spel väntar den första fasen av vårt program som kallas Verification Phase. Det innebär att du under flera tillfällen kommer få arbeta med ditt värdeerbjudande, undersöka din marknad och dina kunder. Startup Camp innehåller både gruppmoment och individuell coachning.

Vi letar ständigt efter spännande idéer

Oavsett hur långt du har kommit med din idé vill vi gärna höra från dig. Vårt mål är att ge dig så bra förutsättningar som möjligt för att du ska kunna utveckla din produkt och ditt nya företag.

Vi tycker det är extra intressant med idéer där det finns:

  • en innovativ lösning på ett viktigt problem
  • förutsättningar för att din produkt/tjänst blir bättre än det som redan finns på marknaden
  • ett engagerat team som vill starta företag
  • förutsättningar för skalbarhet - att din idé och ditt företag klarar av en ökad förfrågan med befintliga resurser eller att din idé kan appliceras på nya marknader
  • förutsättningar för att skapa ett jämställt och hållbart företag.

När du kontaktar oss med din idé sker det alltid under sekretess.

Startup-programmet gav oss chansen att följa vår dröm. Nu har miljontals människor över hela världen spelat våra spel.
– Rickard Frisegård, VD på Stunlock Studios

Programmens tre faser

  • Den första fasen handlar om att verifiera affärsidén gentemot marknaden. Under en introduktion ger vi dig verktygen för att kunna testa din idé för att se om den är hållbar.
  • I nästa fas fokuserar du på hur bolagets affärsmodell och strategi ska se ut för att bolaget ska utvecklas och växa. En första affärsplan formaliseras för finansiering av bolaget.
  • I sista steget handlar det om att förbereda bolaget och dess organisation för att kunna växa uthålligt med externt kapital.

Vår filosofi

Stora delar av programmet genomförs i grupp. Det skapar dynamik i gruppen och ger deltagarna värdefullt erfarenhetsutbyte.

Vi arbetar efter Lean Startup-metoden. Det betyder att du som entreprenör har en nyfiken och ödmjuk inställning till din affärsidé. Kännetecknande för metodiken är också den iterativa utvecklingsprocessen Build-Measure-Learn och begreppet MVP (Minimum Viable Product). Det innebär att du hela tiden bygger och testar din MVP mot kunden, mäter effekten och drar sedan slutsatser av resultaten. Genom att använda metoden på rätt sätt skapas förutsättningar att kunna utvecklas framgångsrikt och samtidigt minska den finansiella risken för dig och ditt bolag.

Välkommen att höra av dig

Om du vill veta mer så är du alltid välkommen att höra av dig till någon av våra affärscoacher. Här hittar du alla kontaktuppgifter.