Jubileumsmärke - header - webben_Rityta 1.png

Vi fyller 25 år!

25 år av innovation. Ett kvarts sekel av idéer, företag, samverkan och inte minst - banbrytande innovationer! Detta kommer vi att uppmärksamma på olika sätt. Häng med oss när vi minns tillbaka, men också blickar framåt mot nya satsningar och mål.

Kommande event

Lumi Labs tar in investering för utveckling av plattform för språkträning

Nu står det klart att startupbolaget Lumi Labs tar in en investering på 1,6 miljoner. Lumi Labs utvecklar plattformen LingoLooper som ska bidra till integration och gemenskap genom språk. Plattformen, som snart finns i öppen betaversion, kan beskrivas som ”The Sims med AI för språkträning”.

Här byggs en drömstad för spelutvecklare och teknikproffs: "Som Silicon Valley mitt i stan"

Skövde har utvecklats till ett framstående technav med rekordsnabb tillväxt. Nu sker det största utvecklingsprojektet i stadens historia - Skövde Science City.

Nyckeltal

+ 100
företag
+ 1100
arbetar i parken
+ 200
spelutvecklare
25000
kvm

Spelföretagen toppar listan över de största aktiebolagen i Skövde

Skövde nyheter har kollat närmare på vilka aktiebolag det gick bäst för, rent ekonomiskt, i Skövde under 2022. Inte helt otippat toppas listan av Skövdes spelbransch.

Innovationscheckar till små- och medelstora företag

Driver du ett aktiebolag eller en ekonomisk förening och befinner dig i en innovationsfas? Då finns nu chansen att söka innovationscheckar på upp till 100 000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400 000 kronor. Checkarna har initierats av myndigheten Vinnova för att stärka små- och medelstora företags innovationsförmåga och konkurrenskraft.