Angry Demon Studio - ett startup-företag som lyckats

Angry Demon - ett startup-företag som lyckats

Tjugo månader från idé till färdig produkt, det var tiden det tog för Angry Demon Studio att lansera sitt andra spel. – Vi hade aldrig kommit så här långt på så kort tid om vi inte varit en del av startup-programmet i Science Park Skövde, säger VD:n John Kalderon.

Spelet som Angry Demon Studio släppte i början av augusti heter Apsulov – End of Gods. John beskriver det som ”framtida vikingaskräck”.

– Vi har kombinerat den nordiska mytologin med science fiction i ett skräckfyllt äventyrsspel.

De fem teammedlemmarna har alla gått på dataspelsutvecklingsprogrammet vid Högskolan i Skövde. De var studiekamrater, men hade olika inriktningar. Redan innan examen bestämde de sig för att fortsätta jobba tillsammans. Det ledde till att de 2016 sökte till Startup-programmet vid Science Park Skövde.

– Vi hade aldrig kommit såhär långt på så kort tid om vi inte varit en del av startup-programmet. Våra affärscoacher har gett oss ett väldigt bra stöd. Via dem har vi också fått en affärsmässig bas och ett stort kontaktnät, säger John Kalderon, VD för Angry Demon Studio.

John räknar upp de största fördelarna med att vara en del av startup-programmet vid Science Park Skövde:

– Den största nyttan har absolut varit att kunna prata med andra företag i Parken, att dra nytt av deras erfarenheter och utifrån det utveckla egna marknadsföringsstrategier. Det går så fort i denna branschen att det är svårt att hela tiden hålla sig uppdaterad själv. Nu kan vi i vår tur dela med oss av våra erfarenheter till de bolag som kommit in efter oss. Det gäller att ge och ta, säger John.

Alla kollegor vid Angry Demon

Angry Demon Studios består av Victor Jonsson, William Otto Sahl, John Kalderon, Caroline Petri och Carl Pettersson.

– Genom att vi är en del av Startup-programmet får vi tillgång till ett eget kontor med datorer, skrivbord, stolar med mera, vilket också har varit värdefullt. Nu kommer vi snart att lämna Startup-programmet, göra exit som det heter, och då måste vi skaffa oss ett nytt kontor och lämna plats för nya företag.