Mio flyttar delar av sin verksamhet till Science Park Skövde

Mio_1200.jpg

IT-chef Tobias Larsson, VD Björn Lindblad, etableringsansvarig vid Science Park Skövde Gustaf Wikblom och IT-utvecklingschef Jonas Persson är alla mycket nöjda med etableringen i Science Park Skövde.

Mio flyttar sin IT-utveckling till Science Park Skövde. Björn Lindblad, VD för Mio Sverige, är mycket nöjd med beslutet och ser stora fördelar med att bli en del av nätverket i parken.

Den 1 februari flyttar Mios IT-utvecklingsavdelning till Science Park Skövde. Nio personer är idag anställda på avdelningen, men redan under nästa år hoppas Björn Lindblad att de ska vara cirka 25 personer.

-Vi vill växa och det här var det absolut bästa alternativet för oss. Vi kommer till en plats med nätverk i rätt miljö där vi kan få människor att växa. Det här är ett perfekt läge; nära Tibro där vi har vårt servicekontor och gemensamma borg, nära Resecentrum och mitt i Science Park där vi har möjlighet både att utvecklas och att bidra till utveckling.

Mios e-handel passerade en miljard kronor under 2021.
-Systemet som vi jobbar med ligger nära slutkund. Det är viktigt för oss att det är lätt att handla via webben, så det jobbar våra utvecklare mycket med, säger utvecklingschef Jonas Persson.

Gustaf Wikblom är etableringsansvarig vid Science Park Skövde AB. Han är stolt och glad över att kunna välkomna en del av Mio till parken.
-Vi har haft en mycket positiv dialog med Mio. Att få hit mogna bolag - och i det här fallet ett bolag med ett starkt varumärke - betyder mycket för parken, Skövde och Skaraborg. Det är så vi bygger regional konkurrenskraft. När man blir en del av parken så ingår också stöd från våra affärscoacher för att få företaget att växa och bli ännu bättre.