Nyfiken på: Stefan Hanna

Nyfiken-på_1200.jpg

I Science Park Skövdes nya intervjuserie ”Nyfiken på…” möter vi olika parkmedarbetare under lite annorlunda former. Här skippar vi frågor som rör företagets ekonomi, tillväxtresor och affärsplaner. I stället ställer vi frågor som rör just personen. Vad fikar du helst på, vem vill du ska spela huvudrollen i filmen om ditt liv och vilken är den värsta present du någonsin fått?

Säg hej till Stefan Hanna, en av grundarna till dataspelsföretaget Coffee Stain Studios, som bland annat ligger bakom succén Goat Simulator. Företaget grundades 2010 när Stefan gick på Högskolan i Skövde och drygt 13 år senare är han fortfarande en central del i bolaget.

Stefan Hanna (3).jpg

Gilmore Girls är en av de bästa tv-serierna som gjorts.

Hemort: Jag är lokalbo, hemmaodlad i Skövde.

Vad gör att du trivs med ditt jobb?
Jag vet inte vad jag skulle göra annars? Det känns så rätt att göra spel och att arbeta med det. Det är roligt och jag tror på att när man gör något som man tycker är roligt blir man motivera och blir automatiskt duktig på det till slut.

Vilka är fördelarna med att företaget finns i Science Park Skövde?
Nu sitter inte vi i parken längre, utan vi blev egna runt 2014. Men när vi bodde i parken så blev det en koppling till det verkliga livet, vi hade inte förstått vad ett riktigt företag var och hur man driver det annars. Science Park Skövde gav oss en oerhört värdefull grund som gav oss en skjuts till att våga ta oss själva och vårt företag seriöst.

Vad gör du när du inte jobbar?
Tv-spel är även en stor del av min fritid, såklart. Utöver det tycker jag om att träna och hålla mig aktiv genom att springa och träna kampsport. Sen har jag en vovve som jag är ute och går och gör saker med. Han tar upp mycket tid.

Vilken är den vanligaste frågan du får om ditt jobb?
”Sitter inte ni bara och spelar hela dagarna”?

Ditt hem är på väg att brinna upp, vad lämnar du helst kvar?
Korgen med smutstvätt.

Vilket tv-program skäms du lite för att du kollar på?
Jag skäms inte, men folk brukar höja på ögonbrynen när jag säger att Gilmore Girls är en av de bästa tv-serierna som gjorts.

Den här platsen åker jag aldrig tillbaka till?
Jag genomgick en båttur på Island som var fruktansvärd. Vi skulle på valsafari och jag låg och kräktes i tre timmar för jag blev så sjösjuk. Ingen val i världen är värd att må så för.

Om du skulle göra en film om ditt liv, vem skulle spela huvudrollen?
Eftersom jag utövar kampsport så hade kanske actionskådisen Scott Adkins passat?

Hushållssyssla som du hatar mest av allt?
Jag gillar inte att diska och just nu har jag ingen diskmaskin. Det är en oerhört dålig kombination.

Om du måste tatuera dig - vilket motiv väljer du?
Kanske en tass eller något liknande från min labrador Cezar.

Vilken är din främsta levnadsregel?
Det kanske låter lite tråkigt, men jag lever mycket efter att gräset inte är grönare på den andra sidan. Det finns inga quick fixes till ett roligare liv eller till att må bättre.

Vad fikar du allra helst på?
Jag gillar dammsugare väldigt mycket.

Om du kunde ge ditt 15-åriga jag ett råd - vad skulle det vara?
Det är också klassiskt, men att inte tänka så mycket på hur andra ser mig. Att våga vara mig själv och att det är helt okej.

Vilken pryl klarar du dig inte utan?
Finns det något i klass med mobilen? Det är mycket som snurrar runt den, oavsett om man vill eller inte.

Tidigare intervjuer i denna serie: