Zcooly tar in 20 miljoner för att hjälpa fler barn lära sig matte

Zcooly_Jonathan_1200x670.png

EdTech-bolaget Zcooly, vars populära tjänst hjälper barn att lära sig matematik genom spel, fyller på kassan med över 20 miljoner kronor. För första gången genomför Zcooly en extern investeringsrunda och får bland annat in tunga namn som Aggregate Media, Almi Invest och Verdane Foundation som nya ägare. Kapitalet från investeringsrundan kommer att användas för att driva fortsatt tillväxt på den svenska marknaden samt till nyrekryteringar för att stötta produktutveckling.

Zcooly har med sina över 300 spelövningar hittills hjälpt över 80 000 barn i Sverige lära sig matematik på ett pedagogiskt sätt. Appen har blivit mycket populär bland både barn och föräldrar och har under senaste året toppat listor som ”Kids” och ”Education” på App Store.

– Enligt PISA anses var femte barn i Sverige vara lågpresterande i matte och är även ett stort problem globalt. Vi ser att vår produkt funkar grymt bra för inlärning med mängder av success stories både hos lågpresterande barn och för barn som är understimulerade, säger Jonathan Wadström, vd och grundare av Zcooly.

Nu tar bolaget in 20 miljoner kronor för att fortsätta växa i Sverige. Från att tidigare ha finansierats av familjekoncernen Wadström Ventures genomför Zcooly sin första externa investeringsrunda. De nya ägarna är en blandning av familjer och större aktörer. Den allra största summan kommer från Almi Invest, som gör sin första EdTechinvestering i Västsverige. Ett av de andra stora nya namnen är Verdane Foundation, anknutet till riskkapitalbolaget Verdane som satsar stort inom växande tech-bolag i nordvästra Europa.

– Det känns grymt kul att få in så välkända investerare i bolaget redan i den första externa investeringsrundan. Det är ett fantastiskt kvitto på att vår produkt och att läroupplevelsen gör skillnad, och alla i teamet är supertaggade på att fortsätta växa för att bli den globala spelare vi vill bli. Spelbaserat lärande kommer att bli ett självklart komplement till skolundervisningen på hemmaplan, säger Jonathan Wadström.

Bild: Zcooly