Att leda eller lida vid förändringsarbete - Fullbokad

Att leda eller lida vid förändringsarbete

Under den här lunchföreläsningen kommer begreppet förändringsledning att belysas. Ordet kan ha flera tolkningar som kan skapa både förvirring och oro.

Johan Svensson från Kraft & Balans kommer att ge sin vinkling och konkreta tips på hur förändringsarbete kan genomföras med högre delaktighet.

Föreläsningen arrangeras av Science Park Skövde och kommer till nytta för alla som är del av, eller är satta att leda, förändringsarbete i sin organisation eller förening. Detta ämne är aktuellt oavsett vilken bransch du arbetar inom.

Under flera år som organisationsutvecklare såg Johan vissa mönster i hur utvecklingsarbeten drevs, och hur människor agerade. Vi kommer här att få ta del av dessa mönster och mot stöd av den forskning som finns, kommer det ges en viss förklaring till varför vi gör som vi gör. När föreläsningen är slut kommer åhörarna få en känsla av att inte lida igenom en förändring, utan att leda den!

Deltagarna kommer också få ta del av några enkla verktyg för att få acceptans för förändringsarbetet.

Om föreläsaren

Johan Svensson ger konkreta tips på hur du som chef lyckas med förändringsledning

Johan Svensson har 20 års erfarenhet av utvecklingsarbete inom industrin. Han är sedan några år tillbaka diplomerad coach och förändringsledare.

Sedan årsskiftet driver han Coachingenjören AB, som förutom coachning och förändringsledning arbetar med affärs- och organisationsutveckling.

Coachingenjören är en underkonsult till Kraft & Balans, som förutom föreläsningar och utbildningar erbjuder stöd för ledare och ledningsgrupper samt genomför personlighetsanalyser.

Syftet med våra lunchföreläsningar

Verksamheten i Science Park Skövde bygger på många människors kunskap och kompetens. Våra lunchföreläsningar har som syfte att låta fler ta del av detta, men också att uppmuntra möten mellan människor. Vi vill ha nyttan för åhöraren i fokus, vilket innebär att föreläsaren utgår från nyttan för publiken snarare än försäljning av sina egna produkter och tjänster. Vår grundtanke är Pay it forward, därför ställer vi krav på föreläsarna och deras material, allt för att säkerställa att du får ut mesta möjliga nytta av din lunchtimme.

Mer information

Det är drop-in från kl. 11.45 och föreläsningen startar kl. 12.00. Om du vill äta lunch under föreläsningen så finns det mat att köpa i Restaurang Orangeriet eller i Caféet i Växthuset.

Har du frågor är du välkommen att skicka ett mejl till event@scienceparkskovde.se

Arrangör: Science Park Skövde

Plats: Co-working space i Växthuset, Science Park Skövde

Datum och tid: