Fördjupningsseminarium Cirkularitet: Design, material och finansiering

Notis_seminarium_Cirkularitet-Banner-ASSAR-950x480.png

Är du nyfiken på hur du kan förverkliga dina cirkulära affärsidéer med hjälp av metoder, verktyg och finansiering? Under det här fördjupningsseminariet går vi djupare in på cirkulär design, cirkulära materialval, goda exempel samt finansieringsmöjligheter. 

Välkommen till en förmiddag där erfarna föreläsare ger exempel på metoder och konkreta råd om vilka steg som är lämpliga att ta för att komma igång med cirkulära affärer. Vi ses i den utvecklande miljön på ASSAR Industrial Innovation Arena, mötesplatsen för framtidens industri och det finns även möjlighet att följa seminariet online.

Agenda

  • Anna Velander Gisslén, hållbarhetsstrateg, SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign. Anna kommer att berätta om cirkulär design. SVID bidrar till en hållbar samhällsutveckling ekonomiskt, socialt och miljömässigt genom att inspirera företag och organisationer att använda design som förhållningssätt och process i utvecklingsarbete.
  • Thomas Nyström, forskare,RISEResearch Institutes of Sweden. Forskar inom hållbara affärer för att bygga tillämplig kunskap om cirkulär affärsinnovation för industrin. Thomas kommer att prata om projektet Cirkulär Materialpalett som handlar om förbättrade arbetssätt kring cirkulära materialval. Thomas kommer att berätta om CMP, verktyget Cirkulär Materialpalett.
  • Fredrik Johansson, industriutvecklare innovation, IDC West Sweden. Berättar om goda exempel på cirkularitet och resurseffektiv omställning i industrin.
  • Johan Svensson, rådgivare affärsutveckling och innovation, Almi Väst. Johan kommer att fördjupa sig inom lönsamma affärsmodeller genom hållbarhet, investeringsmöjligheter samt affärsmöjligheter kopplat till EU:s direktiv om företagens hållbarhetsrapportering – Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).
  • Gabriel Skarbäck, Regionutvecklare,  Västra GötalandsregionenOm det nylanserade stödet för hållbarhet och hur du ansöker.

Förmiddagen avslutas med ett panelsamtal med alla föreläsare på scenen.

Aktiviteten är ett samarrangemang av projektenInnovationsboost som finansieras avEuropeiska Regionala Utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen och Skaraborgs Kommunalförbund. I Innovationsboost samverkarScience Park Skövde, Högskolan i Skövde och IDC West Sweden, för innovation och hållbar omställning.

Logolimpa_IB-webb-e1690957364607-1024x160.png

Arrangör: IDC West Sweden AB

Plats: Digitalt eller på plats i ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2B

Datum och tid:

Lägg till i kalender