Hur kan maskininlärning förnya spelutveckling?

eventbild.2e16d0ba.fill-1200x670.jpg

Spel och maskininlärning - vad finns det för möjligheter? Under denna föreläsning kommer du få insikter om hur maskininlärning öppnar upp för nya typer av spelupplevelser, både i dag och i framtiden.

Embark Studios är en relativt nystartad spelstudio som tidigt bestämde sig för att väva in maskininlärning i sina spel. Varför? Vad får Embark Studio och spelarna ut av det?

Under föreläsningen kommer du få att se exempel på hur du kan använda “deep learning”, “reinforcement learning” och språkmodeller i spelutveckling, och hur du med dessa tekniker kan animera spelkaraktärer automatiskt samt ge dessa karaktärer en personlighet. Du får också se exempel på hur “intelligenta verktyg” kan hjälpa en person att skapa nya upplevelser i spelvärldar.

Föreläsningen kommer att hållas på engelska.

MagnusNordinPortrait2022-1.jpeg

Magnus Nordin, Embark Studios.

Om föreläsaren

Magnus Nordin är forskningschef och medgrundare av Embark Studios. Han har 30 års erfarenhet av forskning och systemutveckling. De senaste 10 åren har han jobbat med spel, och innan dess varit verksam inom en rad områden, från distribuerade system till kompilatorer. Han har haft rollen som CTO för två startups, och har under åren skrapat ihop en av Sveriges största rollspelssamlingar.

Praktisk information

Föreläsningen är en så kallad hybrid, vilket innebär att du kan välja om du vill ta del av innehållet på plats eller digitalt. Detta anger du i anmälningsformuläret nedan.

Om du väljer att delta på plats kommer det finnas möjlighet att köpa en lättare lunch i Växthusets café, som du kan ta med dig och äta under föreläsningen.

Om temamånaden mAI

Under mAI kommer du kunna ta del av flera spännande föreläsningar och aktiviteter. Syftet är att inspirera och öka kunskapsnivån kring vilka möjligheter som finns med AI, så att företag kan omvandla dessa möjligheter till ökad affärsnytta. mAI anordnas av Science Park Skövde AB, i samarbete med AI Sweden.

Arrangör: Science Park Skövde AB

Plats: Digitalt eller på plats i Business Lounge i Växthuset, Science Park Skövde, Kaplansgatan 16b

Datum och tid:

Lägg till i kalender