Immateriella tillgångar (IP) - vad är det och hur kan de användas?

Asset insight_webb_1200.jpg

Välkommen på en lunchföreläsning som vänder sig till dig som leder eller arbetar i ett litet eller medelstort bolag och vill utveckla din förmåga att arbeta med immateriella rättigheter, som patent, varumärken och mönsterskydd för ökad tillväxt.

Om lunchföreläsningen

Seminariet ger dig en introduktion till IP - immateriella tillgångar och rättigheter. Grundläggande koncept och strategier kommer att gås igenom och visas med konkreta exempel.

Vi kommer besvara frågorna:

  • Vad är en immateriell tillgång?
  • Vilka är de immateriella rättigheterna?
  • Hur kan de användas?

Efter seminariet kommer du kunna:

  • Identifiera fler värdeskapande tillgångar i ditt bolag.
  • Ha grundläggande förståelse hur IP skapar högre värde i ditt bolag.
Emelie-Apell_300.jpg

Emelie Apéll.

Jonas-Hagman_300.jpg

Jonas Hagman.

Om föreläsarna

Emelie är jurist och rådgivare inom immaterialrätt. Hon ger kommersiellt användbar och företagsstrategiskt viktig rådgivning i ämnet. Vanliga och återkommande frågor som Emelie hanterar är ofta kopplade till ansökningsprocesser för varumärken, upprättande av olika affärsavtal och i samband med intrångsprocesser (tvisthantering). Med sin erfarenhet av att hantera varumärkesfrågor kan Emelie hjälpa företag att identifiera immateriella tillgångar och utveckla en strategi för hur företag kan hantera och skydda som sk IP.

Jonas är europeiskt patentombud och brinner för att stötta små och medelstora företag, speciellt med hållbara teknologier. Han har omfattande och även internationell erfarenhet av rådgivning kring immateriella tillgångar och rättigheter. Jonas är expert på att utarbeta och implementera IP-strategier men också att koordinera och utföra det dagliga IP-arbetet, såsom patentutformning och ansökningar över hela världen, marknadsanalyser och olika teknik- och affärsvärderingar.

Praktisk information

Föreläsningen är en så kallad hybrid, vilket innebär att du kan välja om du vill ta del av innehållet på plats eller digitalt. Detta anger du i anmälningsformuläret nedan.

Arrangör: Science Park Skövde AB

Plats: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2B i Skövde

Datum och tid:

Lägg till i kalender