Insiktsseminarium: Cirkulära affärer i industrin

Notis_seminarium_Cirkularitet-Banner-ASSAR-950x480.png

Är du nyfiken på hur du kan stärka din förmåga och lönsamhet genom cirkulär ekonomi och cirkulära affärer? Och vill förstå mer om hur cirkulära affärsmodeller kan se ut i industrin och varför det behövs? Då är detta insiktsseminarium perfekt för dig!

Det här insiktsseminariet handlar om varför företag behöver jobba med cirkulär ekonomi och ger även en del svar på hur det kan se ut och fungera. Aktiviteten är den första av två insiktsseminarier om cirkularitet som kommer att erbjudas under början av 2024.

Erik Valvring, Innovationsstrateg Science Park Borås, gästar som föreläsare vid det första tillfället. Han har en gedigen erfarenhet av arbete med innovation och cirkulär ekonomi samt kunskap och erfarenhet inom affärsmodellering och utbildning.

Seminariet kommer ge insikter kring omställningen till en cirkulär ekonomi. Erik kommer att ge exempel på metoder och konkreta råd om vilka steg som är lämpliga att ta för att komma igång med arbetet, samt visa på goda exempel inom cirkulär ekonomi. Vi ses i den utvecklande miljön på ASSAR Industrial Innovation Arena, mötesplatsen för framtidens industri och det finns även möjlighet att följa seminariet online.

Du som deltar kommer att få:

  • ökad kunskap om vad cirkulär ekonomi innebär
  • veta hur du kan jobba med cirkulära affärsmodeller med en värdebevarande affärslogik
  • chansen att reflektera över just dina drivkrafter för cirkulär ekonomi
  • lära dig mer om de grundläggande cirkulära affärsmodellsprinciperna
  • möjlighet att få fortsatt stöttning från något av de lokala IUC-bolagen i Västsverige genom coachning, handledning och/eller workshops.
  • kontakt med personal från Science Park Skövde som kan stötta i frågor om innovation och utveckling
  • utbyte av andra deltagare i företag som också är nyfikna på cirkulära affärer

Om föreläsaren

Erik Varvring har över 20 års erfarenhet av att jobba med innovation och cirkulära affärsmodeller. Han var bland annat ansvarig för uppstarten av Västra Götalandsregionens kraftsamling ”Cirkulära Affärsmodeller” och har under det senaste året undervisat i en utbildning för alla Västra Götalands affärscoacher. Han är även medansvarig i flertalet textila projekt med inriktning på hållbarhet inom textil och mode.

IMG_5435.jpg

Erik Valvring, innovationsstrateg vid Science Park Borås

Aktivitet inom Innovationsboost och Industry In West

Aktiviteten är ett samarrangemang av projekten Innovationsboost  och Industry In West som finansieras av Europeiska Regionala UtvecklingsfondenVästra Götalandsregionen, Region Halland, Skaraborgs Kommunalförbund och Fyrbodals Kommunalförbund. I Innovationsboost samverkar Science Park SkövdeHögskolan i Skövde och IDC West Sweden, för innovation och hållbar omställning. Och i Industry In West samverkar Västsveriges IUC-bolag IUC Väst, IUC Sjuhärad, Göteborgs Tekniska College, TEK Kompetens och IDC West Sweden, för en långsiktigt hållbar industri.

Medfinansieras_BlaGul_350x300-kopia-e1686133222924.png

Arrangör: IDC West Sweden AB och Science Park Skövde AB

Plats: Digitalt eller på plats i ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2B

Datum och tid:

Lägg till i kalender