Lunchföreläsning: Kommer AI döda upphovsrätten?

föreläsning-24maj.jpg

Temamånad: mAI

AI innebär helt nya möjligheter till skapande. Numera kan vem som helst använda verktyg som skapar inte minst bilder och texter. Innebär det att de gamla sanningarna om upphovsrätt och annan immaterialrätt helt kastas omkull?

Klart är att det uppstår nya frågor som vem som äger rätten till vad som skapats och inte minst hur redan existerande material kan användas för att träna AI. Denna lunchföreläsning kommer att beskriva vad vi vet, men också ta upp frågor där vi inte riktigt har alla svar.

Efter föreläsningen ska du som deltagare ha fått en fördjupad kunskap om hur nya tekniska möjligheter förhåller sig till existerande lagstiftning. Det innebär både att du ska ha fått ökad förståelse för hur gällande rätt ser ut och att du ska kunna se var problem uppstår.

Om föreläsaren

Christina Wainikka är policyexpert för immaterialrätt på Svenskt Näringsliv. Hon är även docent i civilrätt och har forskat på frågor om juridik i en ny teknisk verklighet. Under många år arbetade hon som rådgivare till bland annat startups.

Christina_300x300.jpg

Foto: Ulf Börjesson/Ernst Henry Photography AB.

Praktisk information

Om du vill köpa lättare lunch kan du göra det i Växthusets café och ta med in till föreläsningen. Vill du i stället ta med dig din egen matlåda går det givetvis också bra. Eventet är öppet för alla.

Föreläsningen hålls på plats i Business Lounge i Växthuset, men kommer också att sändas digitalt till våra noder i Lidköping (Bahnhof Lidköping) och Falköping (B6 Cowork). Vill du se föreläsningen från någon av våra noder skickar du ett mejl till:

Fotografering

Vi kommer att fota under detta event. Materialet kan komma att användas av Science Park Skövde AB på webben, i sociala medier och/eller i annonsering i syfte att marknadsföra verksamheten. Genom att anmäla dig till eventet godkänner du att du kan komma att fotas. Har du några frågor kring detta är du välkommen att höra av dig till kommunikation@scienceparkskovde.se.

Frågor eller avanmälningar?

Välkommen att höra av dig till event@scienceparkskovde.se.

Om temamånaden mAI

Under mAI kommer du kunna ta del av flera spännande föreläsningar och aktiviteter. Syftet är att inspirera och öka kunskapsnivån kring vilka möjligheter som finns med AI, så att företag kan omvandla dessa möjligheter till ökad affärsnytta. mAI anordnas av Science Park Skövde AB.

Frågor eller avanmälan?

Välkommen att höra av dig till event@scienceparkskovde.se.

Arrangör: Science Park Skövde AB

Plats: Business Lounge i Växthuset, Science Park Skövde, Kaplansgatan 16b

Datum och tid:

Lägg till i kalender