Lunchföreläsning: Tillförlitliga företag i en tid av generativ AI

mAI-tillförlitliga-företag2.jpg

Temamånad: mAI

Lanseringen av ChatGPT och generativ AI har lett till ett brett och brinnande intresse för de sätt som AI kan komma att hjälpa – eller potentiellt stjälpa – verksamheten för organisationer och företag. Men hur kan tekniken påverka ett företags lönsamhet på kort och lång sikt?

Under denna föreläsning berättar Maurice Lamb och Oskar MacGregor – båda lektorer i informationsteknologi vid Högskolan i Skövde – om AI och dess inverkan på kunders och klienters tillit till ett företag. Presentationen inkluderar både hur AI-tekniken faktiskt fungerar och varför den gör fel ibland (och kommer fortsätta göra fel oavsett hur många uppdateringar som kommer inom den närmaste framtiden). Du får också en översikt över de etiska konsekvenserna av detta och hur det i slutändan kan komma att påverka ett företags lönsamhet på kort och lång sikt.

Oskar.jpg

Oskar MacGregor

IMG_3054_Lamb.jpg

Maurice Lamb

Praktisk information

Om du vill köpa lättare lunch kan du göra det i Växthusets café och ta med in till föreläsningen. Vill du i stället ta med dig din egen matlåda går det givetvis också bra. Eventet är öppet för alla.

Fotografering

Vi kommer att fota under detta event. Materialet kan komma att användas av Science Park Skövde AB på webben, i sociala medier och/eller i annonsering i syfte att marknadsföra verksamheten. Genom att anmäla dig till eventet godkänner du att du kan komma att fotas. Har du några frågor kring detta är du välkommen att höra av dig till kommunikation@scienceparkskovde.se.

Frågor eller avanmälningar?

Välkommen att höra av dig till event@scienceparkskovde.se.

Om temamånaden mAI

Under mAI kommer du kunna ta del av flera spännande föreläsningar och aktiviteter. Syftet är att inspirera och öka kunskapsnivån kring vilka möjligheter som finns med AI, så att företag kan omvandla dessa möjligheter till ökad affärsnytta. mAI anordnas av Science Park Skövde AB.

Arrangör: Science Park Skövde AB

Plats: Business Lounge i Växthuset, Science Park Skövde, Kaplansgatan 16b

Datum och tid:

Lägg till i kalender