Lunchföreläsning: Vaska inte dina innovationer

shahadat-rahman-voM1Z9cGPCU-unsplash.jpg

Välkommen på en lunchföreläsning där du får veta mer om hur viktiga de kunskapsbaserade tillgångarna i ett företag är, hur du kan ta tillvara på dessa tillgångar samt en ökad förståelse för hur värdeskapande sker via immaterialrätten.

För att det ska gå att få utväxling på innovationer, vare sig det handlar om dataspel eller om hjullastare, är de kunskapsbaserade tillgångarna avgörande. Finns oklarheter om vem som äger upphovsrätten till ett spel kan det bli omöjligt att kommersialisera det. Finns ett patent kan det attrahera investeringar som krävs för att bygga upp en produktion.

Sverige ligger ofta högt på internationella innovationsrankingar, men när det gäller de mindre företagen använder de i liten utsträckning möjligheter att till exempel registrera ett varumärke. Innebär det att innovationer vaskas?

Om föreläsaren

Christina Wainikka är policyexpert för immaterialrätt på Svenskt Näringsliv. Christina är docent i civilrätt och startade företag som 27-åring, vilket gör att hon har bakgrund både som forskare och som företagare. Hennes pappa föddes i Moholm och hennes bror gjorde lumpen på K3 när det låg i Skövde.

Christina+Wainikka_1.jpg

Foto: Ulf Börjesson/Ernst Henry Photography AB

Praktisk information

Om du vill köpa lättare lunch kan du göra det i Växthusets café och ta med in till föreläsningen. Vill du i stället ta med dig din egen matlåda går det givetvis också bra.

Välkommen!

Arrangör: Science Park Skövde AB i samverkan med Svenskt Näringsliv

Plats: Business Lounge i Växthuset, Science Park Skövde, Kaplansgatan 16b

Datum och tid:

Lägg till i kalender