Lunchseminarium: Effektiva möten

Effektiva möten

Visst har vi alla varit på möten där vi inte riktigt vet varför vi är där och efteråt så vet vi inte vad som bestämdes eller om det överhuvudtaget blev något beslutat. I denna lunchföreläsning går vi igenom några viktiga delar för att göra möten effektiva. Detta kan appliceras vare sig man har möten i fysisk eller digital form.

Om föreläsningen

Du kommer att få med dig några värdefulla insikter och tips på hur du och dina kollegor kan göra det mesta av er värdefulla tid.

  • Förberedelser och förutsättningar
  • Vad säger ”etiketten” kring kallelser med mera?
  • Start av mötet
  • Avslutning av mötet
  • Själva mötet
  • Hur lyckas man få ut det mesta av mötet?
  • Hur blir alla delaktiga?
  • Vad är ett bra möte?

Om föreläsaren

David Åberg har jobbat på IDC West Sweden AB sedan november 2019. Dessförinnan jobbade han under 25 år på Volvo Cars i Skövde i olika positioner inom produktionsteknik, logistik och IT. Där ledde han och deltog i flera olika mötesforum och mötesformer där det förekom många digitala möten. Ständiga förbättringar har följt arbetssätten ända sedan starten 1994 och är en naturlig del av Davids arbetsliv. Det avspeglar sig i viljan att dela med sig av kunskaper och insikter som han samlat på sig under årens lopp.

Syftet med våra föreläsningar

Verksamheten i Science Park Skövde bygger på många människors kunskap och kompetens. Våra lunchföreläsningar har som syfte att tillgängliggöra denna kunskap, men också att engagera företag och individer utanför parken för att både dela med sig av kunskap och lära nytt.

Vi vill alltid ha nyttan för åhöraren i fokus, vilket innebär att föreläsaren ska utgå från nyttan för publiken snarare än försäljning av sina egna produkter och tjänster.

Vår grundtanke är Pay it forward, därför ställer vi krav på föreläsarna och deras material, allt för att säkerställa att du får ut mesta möjliga nytta av din lunchtimme.

Under våren 2021 presenteras våra lunchföreläsningar i samarbete med Assar Industrial Innovation Arena.

ASSAR Industrial Innovation Arena är en mötesplats där utbildning, innovation och forskning ger nya lösningar för industrin.

Arrangör: Science Park Skövde AB, ASSAR och IDC

Plats: Online

Datum och tid: