Lunchseminarium: Grundläggande cyberhygien – var börjar jag?

2024-01-SmartAgri-Seminarie-serie2-1536x864.jpg

Välkommen på det tredje av fem lunchseminarier som Gröna Möten håller under våren på temat Lantbruk och livsmedelsförsörjning i osäker cybervärld.

Matproduktion är bärande för vår överlevnad och är därför strategiskt viktigt för samhället. På grund av detta är lantbruket utsatt för cyberhot från såväl länder med onda avsikter som enskilda brottsutövare. Redan har USA drabbats av allvarliga cyberattacker mot matproduktionen och i Sverige har både exempelvis Lantmännen och Coop drabbats. Också för den enskilde lantbrukaren är störningar av digital teknik en allvarlig sak som måste förebyggas och hanteras på bästa sätt.

Del 3: Grundläggande cyberhygien – var börjar jag?

Cyber- och informationssäkerhet kan låta avancerat, men faktum är att grunden är enkel; människor gör misstag och företag får göra sitt bästa för att skydda dem.

Du låser och larmar dina maskiner och lokaler. Det ska du även göra med dina digitala tillgångar. Alla behöver inte ha tillgång till allting, alltid. Och när det ändå råkar bli fel, eller någon har tagit sig in, så behöver du en checklista för hur du ska hantera den akuta situationen. Under detta seminarium får du handfasta tips på hur du kan göra när det blivit fel.

Länk till anmälan kommer inom kort!  

Arrangör: Cyberly, SmartAgri och Agtech Sweden

Plats: Digitalt

Datum och tid:

Lägg till i kalender