Afterwork, scensamtal & workshop: Skapa ditt team av AI-kollegor

afterwork-mAI_1200.jpg

Temamånad: mAI

Välkommen på en afterwork där du genom ett inspirerande scensamtal och en praktisk workshop lär dig hur du kan ta hjälp av AI. Dessutom blir det musik och mingel där du kan diskutera AI med andra deltagare under avslappnade former.

AI kan redan idag användas för att göra både jobbet och livet enklare, roligare och mer meningsfullt. Många av oss har samtidigt svårt att veta hur vi utnyttjar potentialen hos AI fullt ut. Den 14 maj bjuder vi därför in till ett nytt sätt att lära dig just detta, och skapa ditt eget team av AI-kollegor som hjälper dig med det som är viktigt för dig.

Behöver du hjälp att fatta svåra beslut på jobbet? Planera din löpträning? Råd kring föräldraskapet? Veta vilket vin som passar till maten? Just nu är det människans fantasi snarare än teknikens kapacitet som begränsar hur vi kan dra nytta av AI i våra liv. För att sätta igång kreativiteten och experimentlustan kommer serieentreprenören John Airaksinen och psykologen och kreativitetsexperten Pär Säthil att guida dig genom inspirerande exempel, principer för att få ut det mesta av tekniken, och användbara insikter från psykologin. I stället för en vanlig föreläsning blir kvällen en kombination av scensamtal, mingel med musik och praktisk workshop.

Om föreläsarna

John Airaksinen är serieentreprenör och driver det kreativa labbet AI-salongen. Han skapar chatbottar, gör workshops, föreläsningar, podcasts, live-events och nyhetsbrev som utforskar hur AI kan hjälpa människor med det som är viktigt i deras liv.

John är medgrundare till flera bolag i skärningspunkten mellan digital teknik och människans psykologi, bland annat Hello Shim som byggde chatbottar för mental hälsa och som blev uppköpt av vårdbolaget Kry. En av bolagets bottar, Enjo, rekommenderades av Apple i App Store i 10 länder.

Pär Säthil är psykolog och musiker, som nyligen gett ut den uppmärksammade boken “Det lyckliga geniet”, världens första vetenskapsbaserade självhjälpsbok för att skapa kreativ motivation. Pär har coachat några av Sveriges främsta kulturskapare och har nyligen synts i SVT:s dokumentärserie om Oscar Zia.

thumbnail_John AI-salongen profilbild 1.jpg

John Airaksinen. Foto: Klara G.

pär_säthil_volante_jensnordström_0413-kvadrat.jpg

Pär Säthil. Foto: Jens Nordström.

Praktisk information

Som deltagare bör du ha med dig en laptop och ha registrerat ett ChatGPT-konto (både betal- och gratiskonto funkar).

Under kvällen kommer du kunna köpa mat och dryck i Växthusets café, som ligger i direkt anslutning till Business Lounge. Eventet är öppet för alla.

Fotografering

Vi kommer att fota under detta event. Genom att anmäla dig till eventet godkänner du att du kan komma att fotas.

Materialet kan komma att användas av Science Park Skövde AB i sociala medier, annonsering och/eller andra kommunikationskanaler, i syfte att marknadsföra verksamheten. Har du några frågor kring detta är du välkommen att höra av dig till kommunikation@scienceparkskovde.se.

Om temamånaden mAI

Under mAI kommer du kunna ta del av flera spännande föreläsningar och aktiviteter. Syftet är att inspirera och öka kunskapsnivån kring vilka möjligheter som finns med AI, så att företag kan omvandla dessa möjligheter till ökad affärsnytta. mAI anordnas av Science Park Skövde AB.

Arrangör: Science Park Skövde AB

Plats: Business Lounge i Växthuset, Science Park Skövde, Kaplansgatan 16b

Datum och tid:

Lägg till i kalender

Anmälan

Du kommer att få en bekräftelse via e-post när anmälan skickas in.

Deltagare