Tekniksnack #1: IT som motor till förbättringar i produktionen

Tekniksnack1_1200px.jpg

Hur kan du korta tiden för att driva igenom nya ändringar i din IT-miljö och hur kan du använda data och information från dina produktionsutrustningar för att hitta nya förbättringar i produktionen? Välkommen till Science Park Skövdes första Tekniksnack på ASSAR, speciellt för dig som arbetar inom industri- eller techbolag.

Science Park Skövdes Tekniksnack handlar om att sprida goda exempel från Skaraborg, men också att lära och inspireras av varandra samt knyta nya kontakter. Vi vill skapa en plats där vi lyfter projekt och samarbeten från närområdet, av och med lokala aktörer, i syfte att hitta samarbeten och synergier mellan industri- och techbolag. Forumet arrangeras fyra gånger om året. Vid varje tillfälle lägger vi fokus på ett speciellt område eller case.

Praktiska case

Vid detta tillfälle gästas Tekniksnack av företagen Addgile och Flow Process Sweden.

Addgile berättar om sina erfarenheter från stora globala tillverkande företag som har förändrat synen på produktionsnära IT och teknik. Vi kommer bland annat att prata om arbetssätt och nya tekniker – allt utifrån praktiska erfarenheter.

Flow Process Sweden delar med sig av hur man enkelt kan komma igång med att samla och använda data för att förbättra sina produktionsprocesser. Allt ifrån att läsa ut data från befintliga produktionsutrustningar till att införa nya tekniska hjälpmedel för att fånga in mer data. Syftet är att kontinuerligt hitta nya förbättringar och minska förluster.

OBS! Det går inte längre att anmäla sig till detta event.

Kontakt

Hör av dig till Gustaf eller Gustaf om du har funderingar gällande eventet.

Arrangör: Science Park Skövde AB, ASSAR och IDC West Sweden

Plats: Digitalt eller på plats i ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2B

Datum och tid: