Nyfiken på: Marcus Frantzén

Nyfiken-på_1200.jpg

I Science Park Skövdes nya intervjuserie ”Nyfiken på…” möter vi olika parkarbetare under lite annorlunda former. Här skippar vi frågor som rör bolagets ekonomi, tillväxtresor och affärsplaner. I stället ställer vi frågor som rör just personen. Vad fikar du helst på, vem vill du ska spela huvudrollen i filmen om ditt liv och vilken är den värsta present du någonsin fått?

Säg hej till Marcus Frantzén, senior research manager på Evoma. En göteborgare som troget lyssnar på Håkan Hellström och Thomas Stenström, gärna tränar och blir förbannad när barn utnyttjas inom brottslighet.

MarcusFrantzen.jpeg

Under min sista måltid vill jag sitta på en klippa med havsutsikt.

Hemort: Jag kommer från Nossebro men bor nu i Lerum.

Vad gör att du trivs med ditt jobb?
Det är fritt, utvecklande och jag tvingas hela tiden till att tänka nytt. Dessutom går det i linje med min specialisering, simuleringsbaserad optimering och produktionsplanering, som jag doktorerat i.

Vilka är fördelarna med att företaget finns i Science Park Skövde?
Vi kan dra nytta av all den kunskap som finns i miljön. Det sitter många företag under samma tak och det finns möjlighet till affärsutvecklingsstöd med coacher och det försöker vi nyttja. Det är ett perfekt nätverk.

Vad gör du när du inte jobbar?
Umgås med familjen, tränar crossfit och grejar med hus och sommarstuga. Hinner jag vill jag gärna göra en utflykt.

Du får tio miljoner kronor i näven och måste använda dem inom en månad, vad gör du?
Jag skulle betala av lånen, renovera huset och köpa en båt. Men också resa med vänner och familj till ett exotiskt land och uppleva något nytt samt skänka pengar till cancerforskning.

När tycker du att folk är riktigt pinsamma?
När någon drar ett oönskat skämt och det blir så där pinsamt tyst. När det blir ansträngt och plågsamt att behöva skratta, eftersom skämtet inte var lämpligt.

Din sista måltid - vad väljer du?
Jag tänker främst på miljön. Jag hade velat sitta på en klippa med havsutsikt en varm sommardag. Lite räkor till det kanske?

Vad har du för musiksmak?
Jag har väldigt blandad smak. Jag fastnar lätt för låtar som jag hör på radion ett kort tag. Men jag gillar både Håkan Hellström och Thomas Stenström.

Vad gör dig riktigt glad?
Ett hårt träningspass eller deltagande i en swimruntävling. Det ger bra energi.

Vad gör dig riktigt förbannad?
När barn utnyttjas inom brottslighet eller har föräldrar som inte tar hand om dem på ett bra sätt.

Om du kunde ge ditt 15-åriga jag ett råd - vad skulle det vara?
Drick mindre alkohol, träna mer och börja lära dig programmera.

Vilken pryl klarar du dig inte utan?
Sängen. Den hade jag aldrig velat vara utan.

Vilken är din främsta levnadsregel?
Det kanske låter lite fjantigt, men jag försöker vara snäll och empatisk samtidigt som jag tar hand om mig själv och strävar efter att ha det gött.

Hushållssyssla som du hatar mest av allt?
Allt plockande efter barnen. Det ligger grejer precis överallt, men jag har nog en förmåga att lägga saker omkring mig också …

Tidigare intervjuer i denna serie: