Uppstart av nätverk för hållbarhet och cirkularitet

Bild_natverk-hallbarhet.jpg

Välkommen till en öppen workshop där vi samlas för att utforska behovet av ett hållbarhetsnätverk för  teknik- och industriföretag i Skaraborg.

Hållbarhet och cirkularitet är grunden för långsiktig, ansvarsfull och lönsam tillväxt och ett sätt att jobba med ekologisk hållbarhet och minska klimatpåverkan. Fler och fler företag utvecklar sitt hållbarhetsarbete och vår ambition är att erbjuda ett nätverk där personer som på olika sätt jobbar med hållbarhet och cirkularitet kan mötas och utbyta erfarenheter, lärdomar och utvecklas inom området.

Föreläsning om strategiskt hållbarhetsarbete

Vi startar i en öppen workshop dit vi bjudit in Karin Karedal projektledare, CSR Västsverige. Hon kommer att prata om strategiskt hållbarhetsarbete och vad det faktiskt innebär. Du kommer att få svar på frågor som;

  • Vad som är på gång just nu inom hållbarhet
  • Vilka de mest grundläggande kunskaperna är och vart mer kunskap finns att hämta
  • Hur du kan arbeta med hållbarhet i fråga om allt från de globala målen till ansvarsfrågan

Vi kommer fortsatt att diskutera hållbarhetsansvar och vad rollen kan innebära, samt lyssna till CSRs erfarenhet av nätverkande kopplat till hållbarhetsarbete. Vi kommer även att lyssna in behov och önskemål från deltagare på plats kring hur ett nätverk bör se ut och fungera och utifrån det sätta ramarna för fortsatt arbete.

Bild-Karin-scaled.jpg

Karin Karedal projektledare, CSR Västsverige.

För mer information, kontakta:

Anna Bruce, IDC West Sweden, 0500-50 25 29, anna.bruce@idcab.se
Susanne Yngve, IDC West Sweden, 0500-50 25 17, susanne.yngve@idcab.se

Om Innovationsboost

Aktiviteten anordnas inom ramen för projektet Innovationsboost som finansieras av Europeiska Regionala UtvecklingsfondenVästra Götalandsregionen och Skaraborgs Kommunalförbund. I projektet samverkar Science Park SkövdeHögskolan i Skövde och IDC West Sweden. För innovation och hållbar omställning.

Logolimpa_IB-webb-e1690957364607-1024x160.png

Arrangör: IDC West Sweden AB

Plats: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2B i Skövde

Datum och tid:

Lägg till i kalender